Jump to content

Vervoer

From Wikimania

De conferentielokatie is dichtbij het centrum van Frankfurt, zodat het bereikbaar is per auto, trein en vliegtuig.

Met de auto

Kaart van Frankfurt met het Haus der Jugend (9)

Rij vanuit het noorden over de A5 tot aan het Bad Homburger Kreuz. Neem daar de A661 in de richting Offenbach en rij door tot "Offenbach-Kaiserlei".

Rij uit andere richtingen over de A3 tot aan het Offenbacher Kreuz. Neem daar ook de A661 in de richting Offenbach en rij door tot "Offenbach-Kaiserlei".

Bij het verlaten van de snelweg kom je op een rotonde. Verlaat deze in de richting Frankfurt-Sachsenhausen, en rij ongeveer 3 km langs de rivier de Main. De weg maakt een bocht naar links en na ongeveer 500 m een bocht naar rechts. Gebruik het rechter van de twee afslagvakken. Na de volgende stoplichten (straat: Deutschherrnufer) bereik je het Haus der Jugend na nog eens 100 m.

Let erop dat gratis parkeren nabij de lokatie nogal moeilijk is.

Met openbaar vervoer

Verlaat het centraal station (Hauptbahnhof) door de hoofduitgang. Aan je rechterhand vind je het busstation. Neem bus 46 in de richting "Mühlberg". Deze bus rijdt elke 20 minuten. Stap uit bij de halte "Frankensteiner Platz". Loop vanaf daar ongeveer 40 m terug naar de ingang van het Haus der Jugend.

De bus rijdt niet 's avonds en niet erg vaak in het weekend, dus dan dien je tram 16 in de richting "Offenbach Stadtgrenze" te nemen tot de halte "Lokalbahnhof". Ga in de Dreieichstraße in noordelijke richting naar de rivier de Main. Sla linksaf naar de straat "Deutschherrnufer", na ongeveer 100 m bereik je de jeugdherberg.

Met het vliegtuig

Neem op vliegveld Frankfurt Flughafen de ondergrondse "S-Bahn" in de richting Hanau tot het Hauptbahnhof (3 haltes). Zie verder de paragraaf "met openbaar vervoer" hierboven.

Op vliegveld Flughafen Frankfurt-Hahn, dat ongeveer 120 km ten westen van Frankfurt ligt, moet je de bus nemen naar Frankfurt Hauptbahnhof. Het tarief is € 12 en de reistijd ongeveer 1.45 u. Zie verder de paragraaf "met openbaar vervoer" hierboven.