Hoofdpagina

From Wikimania
Jump to navigation Jump to search


Wikimania 2005: de eerste internationale Wikimediaconferentie vindt van 4 tot 8 augustus 2005 plaats in Frankfurt am Main, Duitsland.

Wikimania is de kans bij uitstek om de meest vooraanstaande mensen van de Wikimediagemeenschappen en de Wikisoftwareontwikkelaars te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen. Studies naar en experimenten met Wikipedia en andere Wikimedia Foundation-projecten, wikicultuur en -technologie, en de wereld van vrije kennis zullen worden gepresenteerd door onderzoekers en gastsprekers. Op de agenda staan presentaties, workshops en lezingen voor zowel nieuwkomers als gevorderden. Hierdoor krijgen bezoekers voor het eerst in de geschiedenis een beknopt overzicht van de huidige staat van onderzoek naar wiki's en vrije-kennisprojecten.

Kom langs en brainstorm met de wereldwijde wikimediagemeenschap over de theoretische en praktische toepassingen en implicaties van wiki's. Het samenbrengen van de gemeenschappen van de verschillende Wikimediaprojecten en het bevorderen van het onderlinge begrip zijn de belangrijkste doelen van de conferentie. Mis deze kans niet om één van de meest diverse groepen op aarde te ontmoeten, die samenwerkt om vrije kennis beschikbaar te maken.

Het grootste deel van de lezingen en gesprekken zal in het Engels worden gevoerd; de conferentie wordt in meerdere officiële talen vertaald.


Laatste nieuws:

22 October: Boston is selected to host Wikimania 2006.
2 October: Boston and Toronto have been shortlisted to host Wikimania 2006 out of four candidate cities. The candidates were Boston, London, Milan and Toronto.
1st September: Wikimania 2006 in planning, see here for more info.
8 August: wikimania closes its doors. 380 participants from more than 50 countries.
5 August: Wikimania is now broadcasting on the Internet radio at Freematrix.
4 August: Wikimania 2005 begins!
2 August: The photo galleries on Commons become filled.

Conferentie

De stad

Over Wikimania

 


Organisatie